Ryttermærker på DAR

Dalumgaard Rideklub udbyder løbende ryttermærkerkurser. 

Ryttermærkerne afsluttes med en online test, som eleverne tager på det sidste modul. Efter at have bestået Ryttermærkeprøven får eleven udleveret et diplom og en Ryttermærkenål, der kan sættes på tøjet. Vi lægger stor vægt på Ryttermærkekurserne er for alle. Der plejer at være både elevryttere og parter. Eleverne har dermed mulighed for at få nye venner, på tværs af de hold de til hverdag går på.

Hvis du arbejder som hjælper, er det et krav fra Dansk Rideforbund, at du har et niveau som minimum svarer til Ryttermærke 1+2. Vi ser også meget gerne, at man har bestået ryttermærke 1+2 før, man får part på en af vores elevheste. Du kan læse nedenfor, hvad de forskellige ryttermærker indebærer. Vær desuden opmærksom på at du, hvis du er 16 år eller yngre, kan købe D-licens til halv pris i det/de år, du gennemfører ryttermærkeprøverne i.

Ryttermærkekurserne afholdes i Dalumgård Rideklub’s cafeteria, og rideklubben sørger for drikkelse, og forældrene sørger for kage eller lignende.

Tilmelding via vores hjemmeside under Tilmeldinger/Events eller klik HER. Kurserne gennemføres ved min. 10 tilmeldinger, og der kan max. være 15 per kursus. Prisen per kursus er 350 kr inkl. gebyr. Tilmeldingen er bindende.

Ryttermærke 1 – begynder - vejledende min. alder 7 år (Der udbydes ikke et kursus lige nu ): 

Ryttermærke 1 henvender sig til eleven, der for første gang skal stifte bekendtskab med ridning og heste. På dette niveau fokuserer undervisningen på grundlæggende sikkerhed, herunder elevens udstyr og egne begrænsninger samt sikker omgang med hesten (strigling, ophold på staldgang). Derudover introduceres eleven til grundlæggende viden om hestes biologi (instinkter og sanser). I ridningen er der fokus på op- og afsidning, skridt, trav og lette voltefigurer.

Målet er, at eleven opnår en basal viden og færdigheder, der gør eleven i stand til at:

Ryttermærke 2 - let øvet - vejledende min. alder 9 år (Næste kursus udbydes i oktober/november 2023) - se datoer på hjemmesiden under Tilmeldinger/Events og klik på "læs mere & tilmeld" under Ryttermærke 1 eller klik HER ): 

Dette niveau henvender sig til eleven, der har fået første introduktion til heste og ridning gennem læringsmålene i Ryttermærke 1, og som efterfølgende har bestået ryttermærkeprøve 1. Der bygges videre på den lærte teori fra Ryttermærke 1, og der introduceres til et nyt emne om etik.

Målet er at bygge videre på de færdigheder og den viden, eleven har tilegnet sig i Ryttermærke 1, der gør eleven i stand til at:

Ryttermærke 3 – øvet - vejledende min. alder 13 år (Næste kursus udbydes i 2024 - se datoer på hjemmesiden under Tilmeldinger/Events og klik på "læs mere & tilmeld" under Ryttermærke 3 eller klik HER ):

Dette niveau henvender sig til eleven, der har bestået Ryttermærke 1 og 2. Eleven har nu basisviden omkring op- og afsadling, hestens udstyr, røgt og pleje, hestens adfærd og kan de basale ting i ridningen. Der bygges videre på den lærte teori fra Ryttermærke 1 og 2, og der introduceres til nye emner om hestehold (herunder sygdom) og hestens læring. Elever på dette niveau vil ofte være teenagere eller ældre.

Målet er at bygge videre på de færdigheder og den viden, eleven har tilegnet sig i Ryttermærke 1 og 2. Efter endt modul vil eleven være i stand til at:

Spørgsmål kan rettes til Charlotte Højstrup på tlf.: 29120871 eller mail: charlotte.hoejstrup@gmail.com